Hier kan je nieuwsberichtjes lezen ivm onze pony's:


30-09-2021: Ik kan wel zeggen dat ik heel trots ben op Mylo. 2 keer thuis gelangelijnd om het sturen te oefenen. De 3de keer aan de lange lijnen direct met Abby mee over de weg. Vandaag ben ik helemaal alleen met hem weg geweest. Dus dit maakt nog maar de 4de keer lange lijnen. Hij doet het zo goed! Echt een toppertje.


29-09-2021: Finn heeft zijn eerste hoofdstel. Dit is enkel om gewenning aan het hoofdstel en bit te kunnen doen. We doen liefst alles zo vroeg mogelijk, zo vinden de paarden het op latere leeftijd niet doodeng. Zoals peeskappen aandoen op deze leeftijd dan is dat "normaal" anders kan het zijn dat je over een paar jaar een paard hebt dat schopt als je een peeskap wil aandoen... Hetzelfde eigenlijk met het hoofdstel en lichte druk in de mond.


27-09-2021: Rocco heeft zijn 2de ronde bij de osteopaat gehad. Hij vond het duidelijk leuker als vorige keer, hij zal wel merken dat het goed doet. Hij loopt direct een pak rechter en vlotter. 


24-09-2021: Vandaag zijn we ons logeerpaardje gaan ophalen. Het is de pony van mijn schoonfamilie, hij is ziek daardoor heeft hij enorme diaree en door de diaree is uitgedroogd (heeft geen urine, af en toe een beetje en dit is dan koffiekleur). Door dit alles is hij behoorlijk afgevallen. Na alles geprobeerd te hebben zaten ze met de handen in het haar. Toen hebben we aangeboden om hem even bij ons te zetten om op te knappen (als het lukt natuurlijk). We hopen voor de kleine man dat hij snel op knapt en terug naar zijn vriendjes kan. 


15-09-2021: Na 2 keer thuis te hebben gelangelijnd met Mylo zijn we direct de weg op gegaan. Dit omdat hij het sturen goed deed, nog steeds niet 100 procent bevestigd. Maar juist daarom gaan we naar buiten, op deze manier doen we moeilijkere maneuvers waardoor hij sneller het sturen en halt houden leert door middel van de stemcommando. Op deze manier hoef ik niet zo te werken in zijn mond wat een voordeel voor ons beide is.


2-09-2021: Finn heeft zijn eerste setje gekregen. Een oornetje, dekje en peeskappen. Puur om aan gewenning te doen. Hij is nu zo jong, als hij nu al veel leert is dat makkelijk voor later. Zo leert hij nu al dat er iets op zijn rug ligt, iets rond zijn benen zit en iets om zijn oren zit (ik ga geen oornetjes gebruiken). Dit is puur omdat Finn niet graag heeft dat je aan zijn oren komt, maar dat oornetje vond hij niet gek of eng. Nu vind hij aanrakingen aan zijn oren ook al minder eng.


24-08-2021: Voor het eerst met Mylo gelangelijnd. Hij heeft 1 keer een bit aan gehad en nu gingen we voor de eerste keer leren te sturen. Dit deed hij zo goed!


23-08-2021: Femke voor de laatste keer lang geweest. Ze heeft nog wat geknuffeld met de paarden en afscheid genomen. Want over 4 dagen verhuisd ze. :-(


19-08-2021: Vandaag kwam er een pakketje aan. En natuurlijk moest er 1 pony het slachtoffer zijn, en ik koos natuurlijk voor Abby. Ik vind het geweldig spul, heel leuk om te doen! Alleen een groot werk als je pony/paard dikke en lange manen heeft. Maar verder was het lollig om te doen. 


16-08-2021: Vandaag kwam de hoefsmid aan huis. Voor Finn en Rocco een eerste keer hier bij ons op stal. Finn mocht als eerste en gedroeg zich eigenlijk heel braaf, op één enkele keer steigeren na, ging alles heel vlotjes. Daarna was de beurt aan Rocco en dat was wel een hele krachtoefening.... Omdat Rocco heel veel moeite heeft met zijn linker achterbeen op te heffen (want dan valt hij letterlijk om), was er wel wat vindingrijkheid voor nodig. Gelukkig kunnen we rekenen op een supergoede smid met veel geduld en wist hij ook hoe hij dit moest aanpakken. Aan de voorzijde 1 persoon om hem vast te houden zodat hij niet vooruit zou lopen, aan de zijkant 1 persoon om tegendruk te geven zodat hij niet kon omvallen, en de smid aan de achterzijde om te bekappen. Rocco is op zich heel braaf, dus dat was geen probleem. Enkel heeft hij zoveel problemen met zijn lijf, dat je vaak andere oplossingen moet zoeken om tot een resultaat te komen, maar het is gelukt ! De andere 3 hoeven gingen dan ook zeer vlot en hij is weer in orde voor een hele tijd. Abby en Mylo vormden zoals gewoonlijk geen enkel probleem en waren in No Time gedaan. Superbrave pony's :-)


30-07-2021: Ooooo, vandaag lag er ineens een pakje thuis. Dit was van Dream Horse Shop. Totaal onverwacht, het was een sponsor pakketje. Zo Blij mee! Meteen bij Finn en Rocco gepast en een paar foto's gemaakt, wat staat het hen prachtig! 

Neem zeker een kijkje op haar instagram!                              (Linkje: het instagram logo)


29-07-2021: We zijn vandaag voor het eerst met Rocco alleen gaan wandelen. Dit omdat ik (Hanna) heel graag foto's van hem wou hebben. Dus hop hop, dekentje om halster aan en gaan met die hap. Ineens gewerkt aan tempo wisselingen. Hoe vlotter hij loopt hij rechter hij loopt, maar dit is niet makkelijk voor hem. Al deed hij het heel goed! 


27-07-2021: Osteopaat voor Rocco. Precies omdat Rocco een "apart gevalletje" is, heeft hij extra aandacht en verzorging nodig. Vandaar dat de Osteopaat voor hem kwam. Rocco liep erg scheef, en met erg bedoel ik dan ook héél erg. Na de behandeling kon hij weer netjes rechtdoor stappen. We moeten nu voorlopig zelf oefeningen doen om zijn spieren te rekken en om hem soepeler te krijgen. Later volgt dan weer een behandeling. 


16-07-2021: Vandaag vrijdag, of moet ik zeggen zaterdag.... Kwam het vriendje van Finn aan. Midden in de nacht, jaja het was ver rijden maar hij is er. Hij stond 3 uur lang op de trailer om tot hier te geraken, zijn for-ever-home. Het is een specialleke! Waarom? dit leg ik allemaal uit, als je dit wil weten neem dan een kijkje bij "ons team" bij Rocco.


14-07-2021 : Vandaag hebben we de muren van de stallen afgewassen. Jeetje wat was dit dringend nodig! Zowel poep, vet als enorm veel spinnenwebben en stof hingen aan de muren. Nu ziet het er veel netter uit, toch? 


07-07-2021: We zijn voor de eerste keer met Finn buiten gaan wandelen. Wat was dit een belevenis, hij vond alles oké en alles leuk. Hij stak zijn neus letterlijk overal in, ging overal op, onder, over en vond zichzelf mega knap in de ramen. 


06-07-2021:  Nieuwe verzorger in town voor Team Simphony whoep whoep. Je kan meer over haar lezen bij "ons team" bij Lotte.


04-07-2021: Abby is jarig! joehoe deze grote dame is 7 jaar geworden, dat mochten we niet zomaar voorbij laten gaan natuurlijk. 


27-06-2021: Onverwachts kwam er een mini tinker op ons pad. In 1 klap waren we verliefd op dit kleine ventje. De 27ste zijn we naar hem gaan kijken en is hij meteen met ons mee gegaan. 

Dit is Finley, hij is een hengst van 14 maanden oud dus echt nog een baby. Hij heeft 1 maanoog en een gouden hartje. Hij is zo koel in zijn hoofd voor zo jong te zijn en een hengst te zijn. 


16-06-2021: Overlijden van de tinkers


26-05-2021: Ondertussen werken wij nog steeds verder achter de schermen. Er zijn T-shirts en Hoodie gemaakt met ons logo. Die kunnen we straks aandoen zodat ze bij bezoek aan rusthuis of instellingen zien dat we samen horen. Staat ook onze naam op, erg handig voor de bewoners als ze je met naam kunnen aanspreken. Dan is het meteen al een beetje gemoedelijker.


20-05-2021: Vanmiddag was het dan tijd om te shoppen voor Mylo. Hij kreeg een tuigje. Geen paardentuigje, geen trektuigje, maar een "werktuigje". We kozen voor een model dat eigenlijk voor honden dienst doet, een K9 powertuig. Dit zal hij aandoen als hij serieus aan het werk gaat. Staat best wel schattig. Er volgen nog enkele aanpassingen en dan is ook dat klaar voor gebruik.


19-05-2021: O jee... Hanna heeft zich een beetje laten gaan met een bestelling bij HorseCharms. Natuurlijk moeten we een aantal mooie setjes hebben voor leuke foto's. Er moet voldoende afwisseling zijn. Straks staan deze bengels ook beschikbaar voor fotoshoots van buitenaf. Communiefoto's met kindjes, verjaardagen enz... En natuurlijk ook bij bezoekjes aan rusthuizen, instellingen of scholen willen we dat ze er piekfijn uitzien. Maar we hebben al zoveel ...  Het begint al een aardige collectie te worden. Ik geef toe, erg verslavend ;-)

* Vandaag is Abby ook voor het eerst bereden. Ze deed het goed en ging zoals gewoonlijk graag mee. Natuurlijk was het nog een rustig ritje, stappen en tussendoor een drafje. Maar het ging prima. 

Abby kreeg een tijdje geleden ook een volledige set hoefschoenen, net om haar meer beweging te kunnen geven. We probeerden eerder al hoefijzers, maar daar kon ze niet mee overweg en ze heeft ruim een maand erg slecht gelopen. Niet voor herhaling vatbaar dus... Met de schoentjes kan ze weer kilometers vreten zonder dat ze last krijgt van afgesleten hoefjes. En ze loopt er ook prima mee.


13-05-2021: Leuke korte fotoshoot gehad met Abby, de regen was een beetje spelbreker. Abby ging een schietgebedje doen in Beek Centrum aan de deuren van de kerk, zo'n mooie foto's. En daarna wandelde ze richting Pleintje in Beek Centrum waar ze nog enkele foto's liet maken op het brugje en bij de bomen. Volleerd model als ze is, verliep dat natuurlijk zeer vlot, zoals je haar neerzet, zo blijft ze ook staan. Tussendoor kan je haar vragen om haar hoofd iets te draaien en neemt ze dan ook die pose aan. Erg leuk dier voor de lens !


12-05-2021: Wij dachten vandaag een spannende dag te maken voor Mylo, een avontuur. Maar wat vindt hij ervan ? Juist, onze coole kikker vindt het doodnormaal allemaal. Heel erg leuk om te doen ook, hij was overal voor te vinden. En waarover gaat het dan, zal je denken ? We namen hem mee met het trailertje richting Boneput, om daar enkele leuke foto's te maken, te oefenen met traplopen, kennis te maken met mensen in een rolstoel (van het rusthuis ernaast) enz... Mylo bleef overal super relax onder, wandelde gewoon mee de trappen op alsof het dagelijks gebeurde. Al ging het in het begin wat wiebelig :-p Hij poseerde overal perfect, we konden hem op verschillende plaatsen gewoon los laten staan en lopen. Tussen de bloemen, op een verhoogje, op een speeltuig, onder de klimtouwen enz... Foto's kan je terug vinden op de site. Tussendoor mocht hij even lekker rollen en kreeg hij enkele aaitjes van een kindje. Beetje verderop een mevrouw in rolstoel tegengekomen met haar dochter. Ze vroegen of ze een foto mochten maken met Mylo, dus daar ook nog even netjes geposeerd, zo lief !


10-05-2021: Beetje creativiteit mag ook af en toe. Om nog meer afwisseling te brengen in de training van de pony's, is vandaag het begin gemaakt aan een speciale hindernis. Een regenboog-hindernis. De buisjes zijn alvast op maat gesneden, nu moeten we even geduld oefenen tot de houder/staander klaar is. 


03-05-2021: Afgelopen dagen was Hanna erg weinig aan huis. Schoonfamilie zat midden in de verhuis, zowel van hunzelf als van de "kudde" paarden van Romy. Omdat Mylo in die periode wat minder aandacht kreeg... is hij dat nu weer volop aan het vragen. Hij is enorm knuffelig geworden, niet meer zo happerig. Hij eist Hanna ook helemaal op voor zichzelf, hun band is sterker dan ooit. Mylo heeft nu ook het commando voor "gapen" door en doet het nu dus als je hem dat vraagt. Erg grappig om te zien ! Hij is een erg snelle leerling !


27-04-2021: Er is er eentje jarig, hoera ! Hoera !  Mylo is vandaag 7 jaar ! Geen puppypony meer. Wat gaat het toch allemaal snel. Dus vandaag toch maar even een kleine fotoshoot gehouden met de kleine man. Hij deed goed zijn best om stil te staan en mee te werken, dus ze zijn ook best mooi geworden.


19-04-2021: Omdat Mylo straks overal mee naar binnen gaat wandelen, had hij dringend schoentjes nodig. Hij wil natuurlijk niet uitschuiven op gladde vloeren, maar wij willen ook geen beschadigingen aanbrengen aan bv een mooie houten vloer. Bedoeling is dat hij later echte hoefschoentjes zal krijgen, maar voorlopig kreeg hij sneakertjes. Hij staat er superleuk mee en loopt ermee alsof ze echt bij hem horen. Toppertje !


07-04-2021: Hola ! Abby meer aan het werk zetten, betekent dat ze meerdere dingen moet gaan doen, want anders is het natuurlijk snel saai voor haar. Ze houdt nl van afwisseling in haar bezigheden. Dus hoog tijd om extra dingen aan te schaffen. Vandaag is haar zadeltje aangekomen, helemaal toppie !  Natuurlijk is Abby nu nog tonnetje rond, maar ze staat er prima mee. Later, als ze slanker zal zijn (vééééél later dus), gaat het haar vast nog beter zitten. In elk geval is ze er nu helemaal klaar voor. 


31-03-2021: Na lange tijd weer een eerste rit met Abby in de sulky. Dat zal vanaf nu weer vaker gaan gebeuren, we zullen er niet telkens melding van maken. Maar Abby moet dringend meer aan het werk, want ze heeft een aardig buikje aan. (lees mooie buikspieren) Geen sixpack, maar eerder een model wijntonnetje... Het eerste ritje verliep super en ook helemaal in stijl met de nieuwe paarse onderleggers van "by the life of shetlandpony's".  Deze combinatie fleurt Abby helemaal op !


30-03-2021: Eventjes stilte, niet zoveel dingen gebeurd de afgelopen maand. Alles staat nog op een laag pitje, want met Corona mag er nog niet zoveel. Maar ondertussen worden de pony's wel al verder voorbereid op hun toekomstige taken. Vandaag was het bv de beurt aan Mylo die voor het eerst een hoofdstel met bit aankreeg. Meteen ook het begin van een eerste lesje in "sturen". Hij nam het eigenlijk allemaal best goed op. Natuurlijk moet het ventje nog veel leren, maar hey aan alles is een begin.


26-02-2021: Verjaardag van Hanna, dat kon niet ongemerkt voorbij gaan. Ine, Femke en Sonja werkten stiekem aan een verrassing voor Hanna. Leuke foto's met de pony's. Hanna wist helemaal van niets, want alles gebeurde erg stiekem. Tussendoor nog goed kunnen lachen. De foto's werden al een week vooraf genomen en vandaag aan Hanna afgegeven. Leuke verrassing die ze zeker niet verwachtte. Geslaagd !


17-02-2021: Skaten met een pony ?  Ja hoor, het kan !  Het is zelfs garantie voor heel veel plezier ! Ine, Femke en Hanna hebben het uitgetest, samen met Abby. Om de beurt lieten ze zich voort trekken door Abby, zelfs eventjes met twee tegelijk. En Abby ?  Die genoot mee, ze werkt namelijk erg graag. Als ze maar mee mag en "iets" mag doen, dan is alles ok voor haar.


11-02-2021: Vandaag hebben we onze eerste echte fotoshoot gehad. Het verliep niet altijd helemaal vlekkenloos. Mylo is nog een enorme wemelkont, maar hij was wel lief. We moeten met hem nog veel oefenen met stilstaan. Abby daarin tegen voelde zich helemaal thuis voor de lens. We zijn met haar een stukje gaan wandelen en hebben onderweg foto's gemaakt. Je zet haar echt gewoon neer en ze blijft net zo lang stilstaan als je wil, en altijd met de oortjes naar voren. Het resultaat is echt prachtig! Je kan een paar foto's zien bij Abby haar fotoshoots.


08-02-2021: Wow wat een sneeuw ligt er vandaag! Hier hebben we uiteraard gebruik van gemaakt om foto's te maken met onze nieuwe Uniqhorse poetskisten. Natuurlijk ook wat gespeeld met de pony's maar niet te lang, brrr wat was het koud! Geef mij toch maar liever de lente en de zomer hoor.


15-01-2021: Gisteren kreeg ik onverwacht een telefoontje van een vriendelijke mevrouw die me wist te zeggen dat we een rolstoel gesponsord kregen via de Goed Thuiszorgwinkel in Bree. We hadden dus pas al eentje, maar een tweede is wel erg handig om de pony's samen te trainen. In principe mochten we er zelfs 2 in ontvangst gaan nemen in de winkel in Bree. Maar we willen natuurlijk niet te hebberig zijn en komen met 1 extra stoel wel toe. Ze vonden het ook een zeer leuk initiatief dat ze alleen maar konden toejuichen en ze wilden ons graag hierbij steunen. Heel erg bedankt weer voor de aanwinst ! 

Vanmiddag kwam dan het telefoontje van de Thuiszorgwinkel in Bree dat we de stoel in ontvangst mochten nemen. Hij ziet er nog zeer mooi uit en is prima in orde gezet, ook deze stoel krijgt nu een tweede leven als nuttig lesmateriaal. Samen helpen we elkaar !


08-01-2021: Deze voormiddag mochten we onze eerste rolstoel gaan ophalen bij Easycomfort in Bree. We vroegen of ze eventueel een oudere rolstoel beschikbaar hadden voor het trainen met de pony's. En ja hoor, we mochten er eentje ophalen. Natuurlijk zijn we superblij met deze aanwinst. Zo kunnen we onze pony's blijven trainen om de nodige afstand te houden en commando's vanuit de rolstoel aan te leren. 


26-11-2020: Vandaag hebben we voor de eerste keer sinds ons wagentje klaar is, de pony's eens proberen te laden. Mylo deed dit zonder probleem, hij is dan ook nog niet zo heel lang bij ons dus is recent nog vervoerd geweest. Abby daarin tegen is niet meer vervoerd geweest nadat ze hier is komen wonen en dat was in juni 2017, een hele tijd geleden dus. Abby vond de eerst keer best wel spannend. Ze bleef mooi bij ons en trok niet weg maar ze twijfelde behoorlijk. Het wagentje is dan ook niet heel groot voor Abby dus dit snapte we ook wel dat ze het een beetje raar vond. De 2de keer liep ze gewoon achter ons aan het wagentje op. Dit hebben we goed afgesloten en je zag oprecht dat ze trots was op zichzelf.


05-11-2020: Voor de eerste keer met Mylo eens echt foto's gemaakt. Het is een fris mannetje, maar o zo lief. Ik had gedacht dat dit een ramp ging worden en dat hij absoluut niet zou blijven stilstaan. Hij heeft zichzelf bewezen hij was zo enorm braaf en fotogeniek, met het geduld van onze fotograaf Ine zijn er echt mooie foto's uit gekomen in herfst style.